JA!


Ik wil een abonnement

op de Eerdse Krant

VOLG EERDSE KRANT

OP TWITTER

Heeft u nieuws, een leuk verhaal of een onderwerp? Tip de redactie via: redactie@eerdsekrant.nl of 06 - 52280047 

Eerdse KRANT

Het nieuwsblad voor Eerde

ARCHIEF

2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019

Hier vindt u een aantal (opvallende) artikelen die in 2019 in de Eerdse Krant hebben gestaan.

EERDSE KRANT - 3 januari 2019


Nieuwjaarsspeech voorzitter Marc van Berkel: 'Eerde staat voor een tweesprong'


EOV-leden proosten op het nieuwe jaar! 


Inmiddels een jarenlange traditie: op nieuwjaarsdag komen Eerdse ondernemers bij elkaar tijdens de EOV-nieuwjaarsborrel om te proosten op het nieuwe (en zakelijke) jaar!


Zo ook dinsdag. Rond de klok van één uur komen de eerste leden van de Eerdse Ondernemers Vereniging (EOV) het Hooghuys binnen voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Een uurtje later neemt Marc van Berkel het woord. De kersverse voorzitter doorloopt nog kort even het verenigingsjaar 2018. Voor wie geen winst had gemaakt, kon met Mark van de Meerakker gaan schatzoeken. Of: er werd ook nog flink gevochten, daarmee doelde hij op Daan van Rozendaal die als kickbokser de eer van Eerde hooghield tijdens de Fight Cancer Night in Boerdonk. Ook werden nieuwe leden welkom geheten.


Daarna, zo benadrukte de voorzitter, dat Eerde momenteel staat voor een tweesprong. Lokale ondernemers sluiten hun deuren terwijl de industrieterreinen van Veghel en Schijndel alsmaar groter worden, de Vlagheide wordt ontwikkeld en het buitengebied alsmaar belangrijker wordt. Hij benadrukte ook dat ondernemers erg belangrijk zijn voor de leefbaarheid van ons dorp. ‘Nieuwe en bestaande ondernemers brengen roering en beleving’. 


Marc: ‘Grote ondernemingen in vooral Veghel spreken allemaal hun groeiambities uit, zij zullen nieuwe medewerkers aantrekken en die allemaal op zoek zijn naar een nieuwe woonomgeving. Eerde en het EOV zouden moeten inspelen op deze stijgende woonbehoefte en deze inwoners moeten aantrekken. Voordelen hierdoor zijn het behoud van functies zoals de basisschool en het gemeenschapshuis, winkels en horeca, maar ook het bouwen van nieuwe woningen, omzetstijging voor lokale ondernemers en de huizenprijzen stijgen.’ 


Het EOV wil dit bereiken door een driejarenplan. ‘Zichtbaarheid is het thema in dit eerste jaar, laten zien dat we er zijn en wat er te koop is. Verbinden is het thema in het tweede jaar, aansluiting zoeken bij gemeente, provincie, POM en samen optrekken, met een politiek belang, met de dorpsraad. En in het derde jaar is het zakendoen, of zoals we hier in Eerde zeggen: doorbutsen. Activeren van werkgroepen, concrete plannen indienen en woningbouw stimuleren.’


Marc sloot af met: ‘We kunnen vechten of weglopen, wij gaan vechten voor de leefbaarheid, genieten en samen zakendoen’, om daarna meteen het woord bij de daad te voegen als het gaat om ‘zichtbaarheid’, werd de nieuwe website (www.eerdseondernemers.nl) gepresenteerd. 

EERDSE KRANT - 3 januari 2019


Oud-Eerdenaar leidsman bij topper


WEC 1: aanhaken of ‘afhaken’


Twee dagen voor de kerst stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma voor het vaandelteam van WEC. Tegenstander was Avesteyn uit Dinther, de koploper in de 4e Klasse I. De opdracht was simpel voor de Wijbosch Eerde Combinatie; bij winst doet het nog mee om het kampioenschap, bij verlies kan die ambitie op de helft van het seizoen al zo goed als zeker de vriezer in.


Het was nog even spannend of de wedstrijd wel doorgang kon vinden. Veel velden liggen door de droge zomer er niet als een biljartlaken bij, zo ook het hoofdveld bij WEC. KNVB-scheidsrechter Frenk Habraken, een oud-Eerdenaar, vond het goed genoeg, er kon afgetrapt worden. Door de vele regen van de laatste weken werd het toch veel glibberen en glijden. Ook startte de wedstrijd in de regen, wellicht dat het daarom minder druk was langs de zijlijn dan je zou verwachten bij deze topper. Want WEC stond op dat moment virtueel op de tweede plaats, wel op acht punten van koploper Avesteyn, die bezig is aan een superseizoen. Het team uit Dinther had nog geen wedstrijd verloren, lukte het WEC wel. 


De opdracht voor de mannen van hoofdtrainer Bas van de Veerdonk was simpel: er moet gewonnen worden om de hoop te houden op een kampioenschap. In de eerste twintig minuten gebeurt er niet veel, beide ploegen spelen afwachtend. In de eenentwintigste minuut een eerste doelpoging van WEC, maar Rob van de Ven komt niet bij een voorzet. Drie minuten later veert iedereen met een rood-wit hart op en schreeuwt om een strafschop, er gaat een speler neer in ‘de zestien’. Maar de scheidsrechter ziet geen overtreding en wuift het weg. Op het halfuur scoort Avesteyn, maar het doelpunt gaat niet door wegens buitenspel. Maar twee minuten later is het wel raak. Een mooie steekbal zet een speler van Avesteyn alleen voor keeper Luuk Santegoeds en die scoort beheerst: 0-1! De laatste minuten van de eerste helft zijn hectisch, de topper komt tot leven. Nóg tweemaal wordt een doelpunt van Avesteyn afgekeurd wegens buitenspel, met stoom in de oren zoeken de spelers de kleedkamers op voor een warm kopje thee. 


WEC zal uit een ander vaatje moeten tappen, want de keeper van de tegenstander heeft de eerste helft nog niet in actie hoeven te komen. Maar na zes minuten lijkt de wedstrijd gespeeld. Avesteyn komt op 0-2 door een prachtig lobje over de uitgekomen keeper Luuk Santegoeds. Dat de uitslag niet groter werd is te danken aan de WEC-keeper, want ook in de tweede helft heeft WEC geen kans kunnen creëren en dus is de uitslag na negentig minuten een terechte. 


WEC staat nu op elf punten van koploper Avesteyn, wellicht doet de korte winterstop wonderen en kunnen er in de tweede helft van de competitie, en met een aantal geblesseerde spelers die dan terugkomen, voldoende punten worden gepakt om nog een periodetitel te bemachtigen om zodoende toch kans te maken om te promoveren naar de Derde Klasse. Op zondag 20 januari kan hiermee begonnen worden, dan staat de uitwedstrijd tegen Herpinia uit Herpen op het programma. 


Na een warme douche kwam scheidsrechter Frenk Habraken ‘even voor de microfoon’ van de Eerdse Krant. Hoe is het als oud-Eerdenaar om WEC te mogen fluiten? “Dat maakt voor mij niets uit. Er staan tweeëntwintig spelers op het veld die ik niet ken. Ik fluit niet anders dan anders. Ik ben ook niet meer gespannen dan anders.” Het ‘penalty-moment’? “Voor mij geen discussie, ik stond er kort bij en vond het absoluut geen strafschop.” Hoe lang fluit je? “Ik ben pas rond mijn veertigste begonnen met fluiten, eerst bij een vereniging. Ik ben nu zo’n twaalf jaar KNVB-scheidsrechter en heb er veel plezier in. Zolang ik het nog kan belopen blijft ik het doen”, aldus de 59-jarige die al zo’n negenentwintig jaar in Mariaheide woont.

 

Eerdse KRANT

              De Stelling

ARCHIEF

CONTACT

Eerdse AGENDA

Aanmelden via: redactie@eerdsekrant.nl


18-30 november 2019

35e Open Eerdse Biljartkampioenschap Libre

De Brink Eerde

> UITSLAGEN


5 december 2019

Kienen

Den Binnenhof

14:00 uur


8 december 2019

Eucharistieviering

Eerdse Kerk

10:00 uur


9 december 2019

Dorpsraad Eerde - Openbaar Spreekuur

De Brink Eerde

20:00 uur


11 december 2019

Leijthuis in Eerde

Den Binnenhof

09:30-12:00 uur


14 december 2019

Filmavond

Den Binnenhof

20:00 uur


14 december 2019

30+ Party

Cafe-zaal 't Hooghuys

21:00 uur


16 december 2019

Bibliotheek

Den Binnenhof

10:30-11:30 uur


18 december 2019

Leijthuis in Eerde

Den Binnenhof

09:30-12:00 uur


23 december 2019

Oliebollen-biljarttoernooi

De Brink Eerde

10:00-17:00 uur


26 december 2019

(Tweede Kerstdag)

30+ Party

Cafe-zaal 't Hooghuys

21:00 uur


29 december 2019

Meezingochtend

De Binnenhof

10:30 uur


5 januari 2020

Pannenkoekendag

Eerdse Molen

12:00-15:00 uur


19 januari 2020

CV De Oivers - Receptie Prins Mark d'n Urste

De Brink Eerde

Vanaf 11:11 uur


8 maart 2020

Eindpresentatie Brabants Dorps-leven van Bernard van Dam

Eerdse Kerk


t/m april 2020

DKV Celeritas Kaartavonden

Kantine DKV Celeritas

19:30 uur

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Accepteren