Eerdse KRANT

Het nieuwsblad voor Eerde

Nieuws, een leuk verhaal of een onderwerp? Tip de redactie via: redactie@eerdsekrant.nl of 06 - 52280047 

Hier vindt u een aantal (opvallende) artikelen die in 2020 in de Eerdse Krant hebben gestaan.

EERDSE KRANT - 9 januari 2020


Band Apostrophe' brengt hun eerste plaat uit!


Vandaag (donderdag) is een spannende dag voor de band Apostrophe’, een Veghels bandje met daarbij 'onze' Cas Habraken. Vanavond om acht uur komt hun eerste liedje, met de titel Bottles, online op hun eigen YouTube-kanaal en die van Popsport. 


De band Apostrophe’ bestaat nu ruim vier jaar en is ontstaan bij de organisatie Pop&Co Bandcoaching uit Veghel en Schijndel. Vijf jonge muzikanten vonden elkaar en vormen nu een bandje dat al enkele leuke optredens achter de rug heeft en wekelijks een paar keer te vinden is in de popkelder van CHV Noordkade om te repeteren, plezier te beleven aan muziek maken en te dromen dat ooit nog eens ene Marco Borsato in hun voorprogramma komt te staan!


Even voorstellen, de bandleden. Vier uit Veghel, eentje uit ons dorp. Willem Bennenbroek is de leadzanger en gitarist, achttien jaar oud. Sander Weber is zeventien en is de drummer. Teun van Wershoven is achttien en speelt ook gitaar. Zijn tweelingzus Eefje is de pianist en last but not least Cas Habraken (foto, rechtsonder) uit Eerde. Hij is de oudste van het quintet, negentien en hij speelt basgitaar. 


Dat er potentie zit in dit ‘goed stel’ zag ook leraar Joost van Sprundel van Pop&Co. Hij meldde de band aan voor Popsport 2019. Popsport is het landelijke coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. De band kreeg muziekinhoudelijke coaching van onder andere Okke Punt, schrijver van de nummer 1-hit Reünie, en ze kregen coaching in stage performance, marketing en songwriting. Zo krijgen ze meer inzicht in de muziekbusiness en hoe je je daarin als artiest, muzikant of band kunt bewegen. Het programma bestond uit een viertal workshops en werd afgesloten met een opname in de studio van de Nijmeegse band De Staat. Daarvoor hadden ze al een keertje in Utrecht in een andere studio gestaan, echter niet zo professioneel als die in Nijmegen, om alvast een keertje te oefenen. Op 7 december was de opname in Nijmegen en dat was zweten volgens de bandleden. ‘We kregen een uur de tijd om het nummer op te nemen en als je al drie kwartier nodig hebt om alles af te stellen, dan begrijp je wel de nodige stress die het oplevert. We hebben het nummer Bottles tweemaal gespeeld. De eerste keer verliep niet vlekkeloos, de tweede opname verliep goed. Er zijn meteen ook filmopnames gemaakt, dus ook wij zijn benieuwd naar het eindresultaat. Want vanavond zien ook wij die videoclip van Bottles voor het eerst. Spannend dus! Dit is ons Instagram-account waarop we de clip plaatsen; @apostropheband.’


Als afsluiter van het interview (hun allereerste!) speelt de band het nummer in hun repetitieruimte. ‘Bottles gaat over de overeenkomst tussen mensen en glazen flessen. Het nummer gaat eigenlijk nergens over, maar dat gaan de meeste nummers niet’, grappen ze vooraf. Er wordt eerst wat gestemd, drummer Sander tikt dan af en vervolgens vult de popkelder zich met heerlijke pop- en rockklanken met een vleugje indie. Bott-les een rustig nummer met een aantal uptempo stukken; het klinkt lekkerrr en applaus volgt! 


‘We hopen op zo’n duizend views in de eerste twee weken’, geven ze als verwachting aan. Dat zouden er best wel eens meer kunnen worden, aldus de muziekverslaggever van deze krant…


Voor wie vanavond wil meezingen, hierbij de songtekst:

We are just like bottles, if you let us fall we break

When you hold us fully transparant, no lies or hidden heartache

Build from a trillion parts we've all overcome

flames and pressure make sure we all fuse into one


Shattered apart, until an fire lits back up


Shine a light on me and my multicolored shadow is yours

But throw me in a sea and I'll sink down to ocean floors

Hold me, enjoy me, taste me till im emptied out

Don't leave me hanging if you're someone I can't live without


Shattered apart all over the ground

Shards bring good fortune, until a fire lits back up

Ooh just like recyclable glass 


Shattered apart all over the ground

Shards bring good fortune, until a fire lights back up

Ooh just like recyclable glass, 

ooh just like recyclable glass

ooh just like recyclable glass

JA!


Ik wil een abonnement

op de Eerdse Krant

Eerdse AGENDA

Aanmelden via: redactie@eerdsekrant.nl


30 januari 2021

Eucharistieviering

Eerdse Kerk

19:00 uur


2 februari 2021

CV De Oivers - Ophalen Oud Papier


12, 13 en 14 maart 2021

Theaterkoor Stem -

Vlucht naar de Vrijheid

De Brink Eerde


20, 21 en 22 maart 2021

Toneelvereniging Eerde -

Boer Dumpt Vrouw

De Brink Eerde
Eerdse KRANT

De Stelling

Eerdse KRANT

Archief

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Accepteren